Tant les últimes versions de Windows com alguns navegadors ja disposen de opcions per configurar el control parental però en algunes ocasions es queden curts o bé, quan estan configurats no saps massa bé que fa.

No soc partidari de fer servir eines de Microsoft però en aquest cas després de mirar les diferents opcions que hi ha al mercat gratuïtes em va semblar la més adequada, fàcil i el més important, la majoria de clients confien amb el software de Microsoft, parlo de Family Safety(protección infantil) de Windows Live.

El seu ús es molt senzill, només necessitem una conta de windows live per fer-lo funcionar i configurar els usuaris al que volem aplicar el control parental, entre les opcions que es disposen hi ha filtratge de pàgines web, control de contactes i informes d’activitat del usuari amb el control parental activat.

El control parental es configura per usuari, el que vol dir que en un ordinador hi pot haber diferentes configuracions de control parental depenen del usuari que accedeixi.

Family Safety es pot descarregar directament des de la pàgina web de Windows Live http://download.live.com/familysafety